Posted on

Miks Klean Kanteen?

Minult on viimasel ajal päris mitu tuttavat küsinud, et miks ma otsustasin äkki roostevabasid pudeleid Eestisse tooma hakata ja miks valisin kõigist tootjatest just Klean Kanteeni?

  1. Plastik ei ole hea materjal – peale Bisfenool A ehk BPA mürgisuse tõestamist vahetati BPA valemites Bisfenool K vastu, mille toksilisuse ja mõjude kohta ei ole veel lihtsalt infot. JOKK.
    Lisaks mõjutavad plastikus sisaldavad ftalaadid eriti laste hormoonsüsteemi, kuna organism arvab, et ftlalaat on naissuguhormoon. Tüdrukutel võib see põhjustada liiga varast puberteeti, kui organism ei ole veel valmis, poistel aga viljatust. Rohkem saab lugeda Balti Keskkonnafoorumi materjalidest.
  2. Klaas on puhas materjal, aga lastele raskevõitu ja võib katki minna. Ma ise olen tuntud pudinäpp.
  3. Kui juba roostevabast terasest pudel osta, siis Klean Kanteen on maailma üks “rohelisemaid” tootjaid, kes usub, et toode peab keskkonnale rohkem andma kui sealt võtab. Ja nad võtavad seda tõsiselt. Ma ei ole mitte ühelgi tootjal veel sellise detailsusega säästlikkusest rääkivat lehte näinud.
  4. Oleks ju tore, kui oleks rohkem asju, mis on vastupidavad ning lapse- ja keskkonnasõbralikud. Klean Kanteeni toodetel on B-CORP märk. See on nagu Fair Trade, mis näitab muu hulgas ka seda,  et tehastes töötavatel inimestel on head töötingimused ja õiglane palk.  1% for the Planet tähendab, et protsent nende müügitulust läheb looduse hoidmisega tegelevatele MTÜdele.
  5. Ma saan aru, et säästlikkus ja õiglased töötingimused ei ole kõigile inimestele olulised asjad, mille järgi tootjat valida. Aga seal on üks oluline seos – kui keegi on enda teema osas nii põhjalik ja kirglik, on see üks paremaid garantiisid, et ka tooted on kvaliteetsed. Nad lihtsalt ei lase latti alla.
  6. Mulle endale meeldivad kaua kestvad asjad – lapsed nad saavad endale pudelid, millest jooma õppida, see pudel on temaga esimeses trennis, põhikooli matkadel, keskkooli ekskursioonil ja miks mitte ülikoolis? Kindlasti kulub aastatega värv tuhmimaks ja seikluste käigus saab see pudel nii mõnegi mõlgi. Aga kõik need lapsed joovad kraanivett ja jätavad ostmata lugematu hulga plaspudelites vett.
  7. Tootevalik katab vähemalt minu jaoks kõik vajadused. Pudelite suurused algavad 355 ml ja lõpevad pea 2-liitriste punsudega, sama lai valik on termoseid.
  8. Viimane ja mitte üldse kõige vähemtähtis – nad näevad lihtsalt nii lahedad välja 🙂

IMG_0642

Kui soovid järgmise ühistellimusega ühineda, siis kõige kiiremini saab infot Facebooki sündmuse lehelt. Kui Sul ei ole FBd või Sa ei taha sündmusega ühineda, kirjuta lihtsalt vesi@veepudel.ee ja ma annan teada, kui jälle tellima hakkan.